Vraag 1
De eigenaar van snackbar de Lekkerbek heeft voor zijn eigen boekhouding een resultatenoverzicht van de afgelopen periode opgesteld:
a |
Bereken de brutowinst van de snackbar over deze periode. |
b |
Bereken het gemiddelde brutowinst opslagpercentage voor de snackbar. |
c |
Bereken de nettowinst in procenten van de omzet. |
d |
Noem tenminste twee redenen waarom een gezonde nettowinst belangrijk is voor de snackbar. Verklaar je antwoord. |
Vraag 2
Product | Inkoopprijs | Brutowinstopslag | Verkoopprijs | Btw | Consumentenprijs |
---|---|---|---|---|---|
A | € 3,40 | 100% | ..(a).. | 9% | ..(b).. |
B | € 125 | ..(c).. | € 195 | ..(d).. | € 235,95 |
C | ..(e).. | 40% | € 84 | 21% | ..(f).. |
D | € 20 | ..(h).. | ..(g).. | 9% | € 27,25 |
E | ..(j).. | 150% | ..(i).. | 21% | € 544,50 |
a |
Bereken de ontbrekende getallen in bovenstaande tabel. |
b |
Verklaar waarom het ene product een veel grotere brutowinstopslag kent dan een ander product. |
Bedrijf C verkoopt in totaal 7.840 producten.
De totale bedrijfskosten in die periode zijn € 120.000.
c |
Bereken de totale nettowinst van C in deze periode. |